СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ СИДЕ
2.12.2013


Под слоганом „Почни да верујеш“, организације и институције у Нишу које обележавају Светски дан борбе против сиде изнеле су информације о броју регистрованих особа које живе са ХИВ-ом.

На прес-конференцији у Медиа центру Ниш било је речи и о активностима којима се ове године у Нишу обележава Светски дан борбе против сиде.

Медијима су се обратили проф. др Биљана Коцић, епидемиолог Института за јавно здравље Ниш, председник Градске општине Палилула Бобан Џунић, Мирослав Ђокић, члан Савета за младе Града Ниша, Милош Анђелковић, председник Омладине ЈАЗАС-а Ниш и Сандра Манчић, председница Удружења грађана „Сунце“ Ниш.

Кључна активност овогодишње кампање која се у Републици Србији ове године реализује под слоганом „НИЈЕДАН ЖИВОТ ИЗГУБЉЕН ЗБОГ СИДЕ!“ управо је промоција значаја правовременог тестирања на ХИВ. Уз саветовање и праћење особа које су имале неки ризик у ближој или даљој прошлости, специфично лечење комбинацијом високо потентних антиретовирсуних лекова, одлагање оболевања и умирања од АИДС-а, данас се са ХИВ-ом може живети дуго и квалитетно.  (ВИДЕО cliping, http://youtu.be/kJypQmJKoAU )